Авторска дантела в колекцията на Радослава Лазарова

 Авторска дантела в колекцията на Радослава Лазарова

Носителката на „Златна игла“ за най-добър дизайнер на годината Радослава Лазарова и модна къща „Блинк“ представиха своите актуалните предложения с последната колекция Devotion.
Дизайнеката e залoжила на авторска дантела, ефектна рисунка върху тялото, артистични ръчно моделирани форми, както и на роклите две и три в едно. Акцентът са женствените детайли, сред които панделки, точици и полупрозрачни елементи. Силуетите са изключително многообразни – V деколте, ръчно солирани детайли, корсети с нежни шалове, обгръщащи раменете, както и кристали за умерен царствен блясък и разкош. Авторската дантела е с нов почерк – отличават се екзотични флорални мотиви, мрежестите детайли и нестандартните фигурални елементи. При изработката на новите рокли са използвани луксозни материи като копринен италиански тюл, дюпон, копринена органза и нежна френска дантела с миниатюрни точици. Цветовата гама включва магнолия, слонова кост, черно, телесно и пепел от рози, а силуетите са в А линия, русалка и принцеса. Роклите са предназначени за всяка дама, която има желание да притежава изискана и артистична дреха.
Радослава Лазарова сподели, че идеята ѝ за колекцията е да предложи иновативен и интригуващ вариант на едни от най-специалните дрехи в живота на всяка дама. Освен в сватбените рокли, авторската дантела присъства и в елегантните официални визии. Следващата колекция вече е в процес на изработка. Тя ще бъде комбинация от различни части на облеклото, които ще позволяват на дамите да експериментират, съчетавайки ги по техен избор. Предложенията ще са подходящи за корпоративни партита, рождени дни и други специални поводи, които не изискват прекалено официална визия. Интересното в бъдещата колекция ще бъде детската линия от официални рокли.

Велин Манов

Подобни публикации