Авторски концерт на Михаил Йосифов

 Авторски концерт на Михаил Йосифов

Михаил Йосифов ще изнесе авторски концерт.
Той е един от най-обичаните и утвърдени български музиканти, тромпетист с характерен атрактивен и виртуозен стил, автор на музика и на аранжименти за десетки клубни и студийни проекти, които се открояват с неподражаем творчески почерк.
Публиката ще има възможността да се наслади на прекрасна българска инструментална и вокална музика, композирана и аранжирана от Михаил Йосифов. Концертът включва и песни, създадени от него за и в съавторство с младата певица Велека Цанкова, която ще бъде солист. Тя ще представи част от песните, които вече са хитове „На моята тераса“, „Околосветско пътешествие“, „Стъпки в пясъка“, и са включени в проекта „Съвременен джаз с българска лирика“.
Концертът ще бъде с участието на Биг бенда на БНР. Оттам започва и професионалната кариера на Михаил Йосифов. Работил е многократно като солист и диригент на състава, той е един от най-ярките автори на музика и аранжименти, създадени за него. Също така е двигателят в създаването на различни успешни музикални проекти като Михаил Йосифов секстет, Sentimental Swingers, RomaNeno Project, BA COMBO, MYXTET, BG VINTAGE, Мистерия Гершуин и Sofia Jazz Trumpets, както и е аранжирал музиката на Йосиф Цанков за албума „Онзи вятър от първата среща“, който беше издаден през есента на 2020 година. В последно време той активно работи с неговия джаз секстет и с актрисата Милица Гладнишка, с младата и талантлива певица Велека Цанкова, както и с други от студентите му от НМА „Проф. Панчо Владигеров“, с любимката на българската публика Хилда Казасян, с композитора и пианист Ангел Заберски, както и свири и записва с различни джаз формации. Михаил Йосифов съчетава ссоловата си кариера с преподавателска дейност в катедра „Поп и джаз изкуство“ на НМА „Проф. Панчо Владигеров“.
Концертът е на 18 ноември в Първо студио на БНР.

Велин Манов

Подобни публикации