Авторски моспектакъл на Людмила Сланева

 Авторски моспектакъл на Людмила Сланева

Комедиятa „Джими с бялата фланелка“ е авторски моноспектакъл на актрисата Людмила Сланева.
Тя е за всички почитатели на живота, които вярват, че разходката по ръба на бръснача, предлага най-малкото хубава гледка. Миксът от класическа комедия с Луи дьо Финес и чувствителността на Били Айлиш проговаря в провокативната постановка, в която очертанията на реалността ще напомнят за прочутата „червена стая“ в сериала на Дейвид Линч – „Туин Пийкс“.
„Тази пиеса можеше да се казва „Животът е хубав“. Можеше да се казва и „Вирджиния Улф на къмпинг“. Името ѝ сега е „Джими с бялата фланелка“. Елате да ви разкажа защо. Мисля, че е забавно, честно и чувствително представление. Мисля, че ще изненадам зрителя с едно лице, което не съм показвала. Моите учители – Крикор Азарян и Тодор Колев знаеха, че съм комедийна. Разсмивала съм самият Тодор Колев неведнъж. Но в последствие, ролите в които бях разпределяна бяха предимно драматични. Сега, когато жанровете в театъра се смесват и губят очертания, се чувствам много по-комфортно, много по – възможна“, разказва Людмила Сланева.
Режисьор на спектакъла е Емил Бонев. Китаристът Ташо Колев от Jeremy? прави аранжименти за две китари. Хореографията е дело на Анна Кабакова, а сценографията – Елица Георгиева.
Премиерата на „Джими с бялата фланелка“ ще бъде на 23 и 24 март в Сатиричния театър „Алеко Константинов“.

Велин Манов

Подобни публикации