Актьорският курс на „Лий Страсбърг“ приключи

 Актьорският курс на „Лий Страсбърг“ приключи

Преди броени дни в София се състоя официалното закриване на първия актьорски уъркшоп на световноизвестния Институт по театър и кино „Лий Страсбърг“. Майсторският клас е не само първият по рода си за България, но и за Балканския полуостров.
Талантливата актриса Бояна Авджиева бе избрана сред 16-те участници и ще има възможност да поеме по стъпките на едни от най-великите артисти на всички времена. Тя спечели стипендия, покриваща едногодишно обучение в института. Някои от най-известните ученици на „Метода’“ на Страсбърг са: Ал Пачино, Мерилин Монро, Джеймс Дийн, Робърт Де Ниро, Анджелина Джоли, Скарлет Йоханссон, Лейди Гага и много други.
По време на финалната вечер, гостите имаха възможност да станат част от един по-различен формат и да наблюдават на живо как се провежда актьорски клас в световноизвестното Actors studio в Лос Анджелис. Вместо представяне на завършени сцени, публиката стана пряк свидетел на директната работата между актьор и режисьор. Това акцентира една от основните философии на „Метода“, а именно, че един образ никога не е завършен и работата на актьора никога не трябва са спира.

Велин Манов

Подобни публикации