Актьорският курс на „Лий Страсбърг“ започва в България

 Актьорският курс на „Лий Страсбърг“ започва в България

Световноизвестният институт по театър и кино „Лий Страсбърг“, който има бази в Лос Анджелис и Ню Йорк, официално започна първия по рода си „Метод“ уъркшоп в София.
16 са актьорите, избрани сред многото желаещи, да се запознаят с методологията, дала на света едни от най-великите артисти. Сред тях са Калин Врачански, Стефани Ивайло, Ирен Кривошиева, Жаклин Георгиева, Ясен Атанасов, както и студенти от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Освен български актьори, уъркшопът на „Лий Страсбърг“ има и международни участници, които пристигнаха в София специално за курса. Един от завършилите уъркшопа ще получи и пълна стипендия, покриваща едногодишно обучение в института в Лос Анджелис.
Уъркшопът се провежда в Международно висше бизнес училище София и продължава 5 седмици. Обучението в София се води от Пол Ръш, преподавател от института „Лий Страсбърг“ и член на The Actors Studio. Дейвид Страсбърг, син на Лий Страсбърг и настоящ директор на института, ще има онлайн мастър клас във финалната седмица. Актьорите ще имат възможност да преминат и през специален онлайн мастър клас с Томас Съливан – един от най-значимите кастинг директори на Холивуд.

Велин Манов

Подобни публикации