Анимация за душата

 Анимация за душата

Новата филмова седмица ще продължи само три дена. Краткият период се налага заради наложените ограниченния, свързани с епидемията от коронавирус. Някои филмови разпостранители оттеглиха филмите си. В крайна сметка една е премиерата в периода между 19 и 21 март.
„За душата“ е стойностно анимационно пътешествие не само за деца, а и за възрастни. В него се търсят отговори на важни въпроси от живота. Какво определя нашата същност и характер? Откъде идват нашите страсти? Имат ли цена нашите мечти и къде се крие радостта от живота?
Главният герой е учителят по музика Джо Гарднър. Той получава шанса на живота си да свири в най-добрия джазклуб в града. Но една грешна стъпка го изпраща във фантастично място „Великото преди“. Там новите души получават своите характери, странности и интереси, преди да се отправят към Земята. Твърдо решен да се завърне към живота си, Джо се съюзява със своенравната 22-ра душа, която никога не е разбирала привлекателността на човешките преживявания. Джо се опитва да ѝ покаже какво е хубавото на живота. В същото време ще открие отговорите на едни от най-важните въпроси на живота.
„За душата“ получи две награди „Златен глобус“ и е номиниран в три категории за „Оскар“.

Велин Манов

Подобни публикации