Антираков начин на живот

 Антираков начин на живот

„Антираков начин на живот“ от Лоренцо Коен и Алисън Джефрис e неоценимо ръководство както за професионалистите в областта на здравеопазването, така и за широката публика.
Книгата запознава читателя с рисковете, на които се излагаме при съвременния начин на живот, с възникването и развитието на рака, с разпространените начини на лечение и някои неконвенционални практики, като всичко това е подкрепено с множество примери. Ракът е болест на патологията на гените и генната експресия. Именно промяната в гените поставя началото на туморогенезата. Причината може да бъде наследеният генетичен фенотип, но наследените генетични аномалии са отговорни едва за 5 до 10 на сто от случаите на рак. Много по-често патологичните изменения в гените настъпват чрез генни мутации, които се случват през живота на човека (например вследствие на канцерогените от тютюневия дим) или чрез промяна в експресията на немутирали гени под въздействие на начина на живот.
В „Антираков начин на живот“ Лоренцо Коен, клиничен психолог и професор в катедрата по обща онкология и поведенчески науки в Университета в Тексас, и съпругата му Алисън Джефрис, магистър по педагогика, се позовават на най-новите научни открития и клинични изпитвания, както и на собствения си опит в областта на интегративната медицина. Те предлагат синергичен метод за превенция, забавяне на развитието и преодоляване на раковите заболявания. Любовта и социалната подкрепа, управлението на стреса, подобряването на съня, физическата активност, здравословното хранене и чистата околна среда са шестте елемента, които могат да подобрят качеството на живота ни, да намалят риска от появата на раково заболяване и да увеличат шансовете за дълготрайно оздравяване на вече заболелите.
Преводач на „Антираков начин на живо“ е Радостин Желев. Издава „Колибри“.

Велин Манов

Подобни публикации