Антъни Бърджес, Даниъл Голман и Съмърсет Моъм вече в Сторител

 Антъни Бърджес, Даниъл Голман и Съмърсет Моъм вече в Сторител

Тази есен ще бъде пълноцветна в аудио библиотеката Сторител с нови заглавия от Антъни Бърджес, Даниъл Голман и Съмърсет Моъм.
„Портокал с часовников механизъм“ от Антъни Бърджес е роман, който е явление в световната литература, е прозрение за неизбежния бунт срещу обезличаващата Система – винаги и навсякъде. Запомня се главно с несъществуващия език, на който говорят „литъл Алекс и неговите друзя”: чудат тийнейджърски жаргон, истинска еквилибристика с английски и руски, изпъстрен тук-там с думи от немски, френски и дори от цигански.
В „Емоционалната интелигентност“ авторът Даниъл Голман, черпейки от фундаментални изследвания на мозъка и поведението, показва кои фактори действат, когато хора с висок коефициент на интелигентност пропадат, а такива със скромни постижения на тестовете се справят изненадващо добре. Тези фактори, сред които са самоосъзнатостта, самодисциплината и емпатията, представляват цяло ново измерение на ума, което авторът нарича „емоционална интелигентност“.
Йоанна Темелкова се превъплъщава в образа на Луиза Кларк в последната част от трилогията на Джоджо Мойс „Все още аз“. Луиза пристига в Ню Йорк, готова да започне нов живот, следвайки завета на любимия си. Тя е решена да прави по нещо различно всеки ден и да казва „да“ на новите преживявания. Работата й осигурява достъп до света на супербогатите и я изправя пред неподозирани предизвикателства. Едно от тях е срещата с Джошуа, който връща спомена за Уил и живота, който са можели да имат заедно. Не след дълго младата жена се изправя пред съдбоносен личен и професионален избор. Тя трябва да си отговори на въпроса коя е Луиза Кларк всъщност. И да намери смелостта да следва сърцето си – където и да я отведе то.
Всяка от 10-те глави в книгата „Да тичаш към себе си“ от Краси Георгиев и Даниел Пенев проследява определен период от живота на Краси Георгиев и се фокусира върху принцип, от който той се ръководи и до днес. Журналисти от водещи български медии са се събрали в популярен столичен мол. Набит, гологлав и брадат ултрамаратонец се качва на бягаща пътека. Той обаче не е там, за да се раздвижи, а за да бяга в продължение на 36 часа в подкрепа на деца, преборили онкохематологични заболявания. Този бегач, за когото повечето българи чуват за първи път, се казва Краси Георгиев – човекът, който след 20 години във Великобритания и САЩ и десетки пробягани маратони и ултрамаратони по света намира нов източник на смисъл обратно в родината си.
Есента е едновременно най-динамичният и криещ опасности за летаргия сезон с микс от нови начала, преосмисляне, унес и промени. Освен с нова доза цветно, мотивиращо и романтично настроение, аудио библиотеката за новия сезон зарежда с цял арсенал от силни заглавия. Започвайки от българските произведения „Мисия Туран“ от Алек Попов и „Глиненият цар“ от Добромир Байчев, през мистериозните попълнения „Присъдата е смърт“ от Антъни Хоровиц и „Малори“ от Джош Малерман до „Луна и грош“ от Съмърсет Моъм и впечатляващата биография „Изборът“ от Едит Егер.

Велин Манов

Подобни публикации