Аполония за 37-и път

 Аполония за 37-и път

Празниците на изкуствата Аполония за 37-и път ще зарадват публиката с богата програма от културни събития.
Тазгодишното издание ще събере на едно място разнообразние от обичани български изпълнители, актьори, писатели, художници и други популярни творци. Откриването на фестивала ще бъде с концерт на Камерен ансанбъл Софийски солисти. В програмата ще се включат също едни от най-успешните съвременни поп и рок музиканти като група „Фондацията“, Поли Генова, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. Група П.И.Ф заедно с Графа и Дичо ще има специален концерт в памет на вокалиста на групата Димо Стоянов, който почина наскоро.
Почитателите на българското кино ще имат възможност да гледат продукции като „Голата истина за група Жигули“ на режисьора Виктор Божинов, „Уроци по немски“ на Павел Веснаков, „Февруари“ с режисьор Камен Калев, „Късата клечка“ на Димитър Петков и още много други, а почитателите на театъра ще могат да се насладят на трагикомичния моноспектакъл на Валери Йорданов „Караконджул“.
Аполония ще изненада и с майсторски класове по творческо писане и по джаз импровизации, тъй като за първи път майсторски класове ще имат Георги Господинов и Васил Петров. В допълнение Александрина Пендачанска отново ще има майсторски клас по оперно пеене.
По време на Празници на изкуствата Аполония 2021 посетителите ще могат да се насладят и на десетки нови книги, сред които Absolvo te на получилия тази година Европейска награда за литература Георги Бърдаров, „Опашката“ на Захари Карабашлиев, „Чудна лятна нощ“ на Яна Борисова, „Мисия Туран“ на Алек Попов, „Към езерото“ на Капка Касабова и други.
Всички събития по време на фестивала ще бъдат на открито.
Аполония е между 30 август и 6 септември в Созопол.

Велин Манов

Подобни публикации