Арт ателие за „Часът на Земята“

 Арт ателие за „Часът на Земята“

Открито ателие за мозайки от цветни капачки под формата на Земята ще отбележи Международната екологична инициатива „Часът на Земята“.
Всеки посетил ще може да се включи в изработката на мозайката от над 4000 капачки. Капачките са закупени от „Капачки за бъдеще“ в подкрепа на каузата за набавяне на средства за планинска линейка. Всеки може да донесе събрани капачки, които да постави в мозайката.
Водещи на ателието са екип на Център АЛОС д-р Любен Кулелиев и Росица Маринова. Помощници са ученици от столичната Профилирана гимназия за изобразителни изкуства „Проф. Николай Райнов“ и студенти от „Факултет по науки за образованието и изкуствата“ към СУ „Св. Кл. Охридски“.
Център АЛОС вече 19 години подкрепя млади автори в сферата на Визуалните изкуства, Театър и Литература. Ателието за мозайка от капачки „МозайКАП“ е част от музейната програма на АЛОС „Образование чрез изкуство“.
За 15-та поредна година България се включва в отбелязване на Международната инициатива „Часът на Земята“. Милиони хора в над сто държави в света днес между 20,30 и 21 часа ще изгасят осветлението в домовете си.
Арт ателието е днес, 26 март в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“.

Велин Манов

Подобни публикации