Балкански музиканти на фестивала „В Двореца“

 Балкански музиканти на фестивала „В Двореца“

Международният фестивал за късометражно кино „В Двореца“ е със също толкова интересна музикална програма, колкото и филмова. Български и балкански изпълнители от Сърбия, Република Северна Македония и Гърция ще дадат тон за фестивалното настроение.
Началото на музикалната програма е на 31 май с Котарашки. Той съчетава оригинални записи с електронна музика, хип-хоп, джаз и други музикални жанрове. Определя стила си като „балкански психеделик”.
Altais започва дижей вълната на 1 май. Неговите сетове изследват полето на експеримента, границите на въображението на слушателя и физическата издръжливост на танцьора.
На 2 юни зад пулта застава STELAR COMPANION – половинката от актуалното женско дуо BIKINI от Белград, Сърбия.
Нашумялата певица от родната сцена Мила Роберт ще бъде част от фестивала на 3 юни. Тя ще изпълни най-новото си парче „Момент“.
GEORGE RALLIS пристига от Атина за своята музикална вечер на 4 юни. Той е търсач на винили, радиопродуцент и селектор на музика. Проявява ранен интерес към музиката, като пуска плочи и касети на партита на приятели. Любител на разнообразни музикални жанрове и формати.
Phillie P & Little Lu ще свирят на 5 юни. Phillie P лесно насочва публиката през много стилове, пространства и тайните лабиринти на черната музика – всичко от джаз и хип-хоп до фънк от 80-те, хаус, дискотека.
SOUL CASE от Република Северна Македония е следващият диджей. Само на 26 години се превръща в основен продукт на ъндърграунд сцената в Скопие. Изявата му е на 6 юни.
Закриването на фестивала ще бъде поверено на трима артисти. На 7 май емблемата на българската суинг сцена Вера Шандел възкресява на сцената Марлене Дитрих, превъплъщавайки се в нейния магичен образ. Публиката ще се забавлява и с двамата български диджеи Phoenix Movement и Angel Proto, които ще бъдат заедно зад пулта.
„В двореца“ ще се проведе в Двореца на културата в Перник.

Велин Манов

Подобни публикации