„Без паника“ на Нийл Геймън

 „Без паника“ на Нийл Геймън

„Без паника“ от Нийл Геймън е обяснение в любов към Дъглас Адамс и неговата култова класика „Пътеводител на галактическия стопаджия“.
Като млад журналист авторът получава пълен достъп до живота, писмата, непубликуваните откъси и архиви на Адамс и става свидетел на процеса му на писане, на несигурността и предизвикателствата, разочарованията и триумфите. След което успява да превърне съдбата на писателя Адамс в самостоятелна фантастична и забавна история в духа на една от най-успешните поредици на всички времена.
Дори Дъглас Адамс потвърждава: „Всичко в тази книга е унищожително вярно – с изключение на дреболиите, които не са“. В тази книга почитателите му ще открият много неразказвани истории и анекдоти за творбите му, заедно с оригиналния синопсис на радиосериала, различни планове за развитието на историите и окончателния вариант на „Как да напуснем планетата“, все по-важна информация при всичко случващо се наоколо.
Простираща се до момента, в който той си взима сбогом с нашата планета, „Без паника“ е историята на една забележителна книга, превърнала се в истински културен феномен. Историята на неочаквани срещи и също толкова неочакван успех, който променя световната литература.
Преводач на „Без паника“ е Светлана Комогорова-Комата. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации