„Борсови играчи“ – първият български финaнcoв филм

 „Борсови играчи“ – първият български финaнcoв филм

Борсови игри, специални служби, любов и предателства предлага филмът „Борсови играчи“, който днес влиза в киносалоните. Той е първата българска финансова продукция. Зрителите ще станат свидетели на динамично действие, неочаквани обрати и изненадващ финал.
„Борсови играчи“ нищи историята на млад университетски преподавател, чиято любима го напуска заради по-заможен мъж. Това се превръща в предизвикателство той да стане борсов играч и най-големият спекулант в областта, за която знае всичко на теория, но която в практиката е безмилостно жестока.
Филмът е базиран изцяло на реални събития от живота и финансовия пазар. Снимачният процес е отнел малко повече от месец. Картината е перфектна, звукът – кристален, диалозите – естествени, а музиката подсилва драматургията.
Режисьор на „Борсови играчи“ е Георги Костов. В главната роля се превъплъщава Александър Алексиев. Куп родни звезди участват в продукцията. Мариян Вълев влиза в образа на ментора на героя на Алексиев. Димитър Баненкин е големият инвестиционен брокер, а Дарин Ангелов е самонадеяният му син, също брокер. Във филма се подвизава и Радина Кърджилова като агент на ДАНС, разследващ канал за пране на пари.
Поради разногласия между член на творческия екип и продуцентите премиерата беше отложена с месец и половина и първоначалното заглавие „Спекуланти“ беше сменено на „Борсови играчи“.

https://www.youtube.com/watch?v=04A3ZJdmNOQ

Велин Манов

Подобни публикации