Бъди киноман на годината

 Бъди киноман на годината

Киномания отново обявява превърналата се вече в традиция награда „Киноман на годината“, създадена в памет на кинокритика Георги Ангелов.
Всеки зрител на киносъбитието може да кандидатства за наградата, като единственото условие е да гледа колкото се може повече филми от програмата и да пази билетите си от прожекциите. Това важи за всички филми от селекцията, независимо от киното или от града, където има прожекции – София, Варна, Пловдив.
Зрителят с най-голям брой билети ще получи Наградата „Георги Ангелов“ за Киноман на годината – безплатен достъп до всички филми от програмата на фестивала през следващата година.
Всеки, който иска да участва може да изпраща заявката си на имейл адрес: ndkevent@gmail.com, както и на лично съобщение на Фейсбук-страницата на Киномания. В него трябва да бъде посочена точната бройка закупени билети. Този от зрителите, който е гледал най-много филми от Киномания и успее да го докаже със запазените билети, ще бъде обявен за Киноман на годината.
Предишният победител Свилена Славев представи 42 билета от гледани филми и прие наградата, заедно с детето си, като изрази надежда да предаде и на него огромната си любов към киното.
Георги Ангелов е кръстникът на Киномания, която е създадена преди 35 години под името Световна кинопанорама, а през 1993 година променя наименованието си на Киномания по негово предложение. Той е известен със страстта си към гледането на кино. През годините е работил в Българска национална филмотека и системата на популярните през 80-те кино видеоклубове. Ежегодно публикува в списание „Кино” своята анкета сред кинокритиците за най-добрите филми от селекцията на водещите кинофестивали у нас. През 2005 година режисьорът Петър Одажиев и сценаристът Боряна Матеева му посвещават документалния филм „Един киноман в началото на века“.
Киномания е между 18 ноември и 5 декември.

Велин Манов

Подобни публикации