Българската Коледа

 Българската Коледа

Деветнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ e под надслов „Дари надежда на дете в беда“ и се провежда под патронажа на президента на Република България Румен Радев.
Всички средства, събрани от дарители по кампанията, ще бъдат насочени в помощ на спешната педиатрия и интензивното лечение на децата в критично здравословно състояние. Каузата си поставя амбициозната цел да осигури необходимата съвременна апаратура за диагностика, лечение и мониториране на жизненоважните параметри на крехкия детски организъм. Модерната техника ще бъде дарена на отделенията по реанимация и интензивно лечение на деца в болници в цялата страната.
Водещи ще бъдат Павел Иванов и малката Ая Алексиева, познати от сериала „Татковци“.
В благотворителния концерт ще се включат и цяло съзвездие от любими български музиканти: Графа, Веско Ешкенази, Белослава, Дони и Нети, „Фондацията“, Дара Екимова и НиколаТодоров, Тони Димитрова, Любо Киров, Б.Т.Р., Росица Кирилова и група „Жестим“ и други.
В празничния спектакъл навръх Коледа зрителите ще се насладят и на изпълненията на детска вокална група „Бон-Бон“, частно музикално училище „Voice Academy“, Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, които представиха България на Детската Евровизия с песента „Гласът на любовта“, детска вокална група „Нови гласове“ от град Търговище, Национално училище за танцово изкуство и учениците от Първа английска гимназия със своя модерен танц и мажоретки. В празничния концерт ще участва и победителката от „Гласът на България“ Петя Панева, която ще изпее народната песен „Я, изгрей, изгрей“.
„Българската Коледа“ е днес, 25 декември, по биТиВи.

Велин Манов

Подобни публикации