Български филмови проекти с награди

 Български филмови проекти с награди

Кадър от филма „Потомък“/Lust на Ралица Петрова

Проектът „Потомък“/Lust на Ралица Петрова, който участва в Cinelink Co-production Market на фестивала в Сараево, спечели The Artekino International Prize. Наградата на АРТЕ от 6000 евро се присъжда на продуцента, за да подкрепи финансово развитието на проекта. Освен режисьор, Ралица Петрова е и сценарист и продуцент (в сътрудничество с Поли Ангелова) на българо-датската копродукция. Филмът е подкрепен от Националния филмов център.
Проектът „Нямаш място в нашия град“ с режисьор Николай Стефанов, продуцент Ралица Големанова, спечели две награди в Docu Rough Cut Boutique, най-голямата програма за документални филми във фаза на монтаж, подкрепена от „Творческа Европа“ – МЕДИА и Националния филмов център и съорганизирана от Балканския документален център. Наградите са HBO Europe Award от 2000 евро и Movies that Matter.
Новият филм на грузинската режисьорка Тинатин Кайришвили „Гражданинът светец“ също спечели награда – Cinelink Iridium Award от 20.000 евро в раздела Cinelink Works In Progress. В него участва като копродуцент Борислав Чучков.

Велин Манов

Подобни публикации