Телевизионна вечер за Украйна

 Телевизионна вечер за Украйна

Кадър от филма „Зеленски: Човекът, който се опълчи срещу Путин“

Телевизионният канал Дискавъри ще представя специална вечер от програмата си, посветена на събитията в Украйна. За да покаже случващото се и да увеличи осведомеността около конфликта, ще бъдат излъчени документални филми, посветени на представянето на борбата на украинския народ и специална версия на концерта за набиране на средства „Заедно за Украйна“, който се проведе в Полша на 20 март.
Концертът бе пред публика от над 12 000 души и милиони телевизионни и онлайн зрители, артистите отправиха своите послания и изпълнения. Събитието бе излъчено на живо в повече от 50 държави в Централна и Източна Европа и САЩ. Бяха събрани над 2 милиона долара, като даренията продължават да се събират. Дискавъри направи дарение от 500 000 долара, като дари и всички приходи от рекламния блок преди излъчването на концерта в Полша и Румъния.
„Зеленски: Човекът, който се опълчи срещу Путин“ е нов 30-минутен портрет на украинския президент Владимир Зеленски. Филмът разказва за неговите млади години и живота му преди да стане президент, както и какво е да си лидер на Украйна под обсада.
В „Бягство от Ирпен“ журналистът Михал Пшедлацки, напуснал Украйна преди една седмица показва отблизо съпротивата на украинската армия и цивилните граждани, както и ужасяващата опасност от руската военна агресия, с която живеят нормалните хора. Един от злощастните символи на войната е разрушеният мост в Ирпен, който е единственият начин жените, децата и възрастните хора да избягат от руските бомби и куршуми.
„Тайните на отравянето в Солсбъри“ е за двойния агент Сергей Скрипал и дъщеря му, които през 2018 година, са отровени в Солсбъри, Англия. Историята на тези трагични събития, които превърнаха едно малко градче в сцена на глобален заговор за убийство.
Специалната вечер, посветена на събитията в Украйн, ще бъде на 27 март.

Велин Манов

Подобни публикации