Вида Пиронкова разкрива „Енигматични състояния“

 Вида Пиронкова разкрива „Енигматични състояния“

Софийската публика ще стане свидетел на културно събитие със силен емоционален заряд. Композиторът и пианист Вида Пиронкова, която твори в областта на популярната, камерната, класическата, театралната и филмова музика, и на мюзикъла, ще зарадва почитателите на клавирното изкуство с авторски концерт. Тя ще изсвири премиерно своите жизнерадостни произведения, обединени под името „Енигматични състояния“
Вида Пиронкова ще преведе зрителите през загадъчни емоции, обвити в магията на пиано. Публиката ще се потопи в богат звуков колорит, нежна чувствителност, буреносни емоции, спокойни миражи и съзерцания, дъждовен ромон, последван от слънчеви, пролетни изгреви. Цикълът от разнородни по своя емоционален и текстови характер пиеси е обединен от мелодичната музикална линия на авторката. Творбите, които носят заглавия като „Радостно“, „Кармично“, „Изумрудено“, „Носталгично“, „Елегия“, „Пролетно“, „Магична нощ“, са писани в последните години, а сега ще могат да бъдат чути за първи път.
Концертът „Енигматични състояния“ ще бъде придружен от партитура на представените творби. Гостите на събитието ще имат възможността да придобият нотните страници с личен автограф от авторката.
Събитието ще се проведе на 27 май в столичния Център за себепознание „Орфей“.

Велин Манов

Подобни публикации