Видеоархивът на „Сфумато“ оживява в интернет

 Видеоархивът на „Сфумато“ оживява в интернет

Новата онлайн платформа „Виртуална работилница Сфумато“ прави публичен видеоархива, натрупал се през 30-годишното съществуване на едноименния театър.
Чрез нея зрителите и професионалистите от областта на сценичните изкуства могат да проследят различните етапи на работния процес, създал облика на най-разпознаваемия български театър в чужбина: ателиета, работилници, репетиционни процеси и спектакли. Както и да надникне в миналото и да се срещне със запомнящите се мигове на едни от водещите имена на сценичното изкуство у нас: Владимир Пенев, Светлана Янчева, Жорета Николова, Диана Добрева, Иван Бърнев и много други.
„Виртуална работилница Сфумато“ предлага над 200 часа материал и ще бъде попълвана постоянно. Освен да представи видеоархива, платформата ще генерира нови съдържания, заснети специално за нея – репетиции, дискусии, нови представления. В духа на времето тя може да излъчва на живо и така да се превърне във виртуална сцена или лаборатория, но също така ще дава достъп до електронни книги, които детайлно излагат историята и светогледа на „Сфумато“.
„Виртуална работилница Сфумато“ е на www.vrsfumato.com

Велин Манов

Подобни публикации