Впечатляваща скандинавска легенда на голям екран

 Впечатляваща скандинавска легенда на голям екран

Александър Скарсгард в ролята на Амлет

Един от най-добрите и отличителни режисьори на нашето време Робърт Егърс предлага тази седмица на кинозрителите ново, изключително оригинално изживяване на голям екран с безкомпромисния скандинаски епос „Викингът“.
Действието се развива в началото на Х век в Исландия. Младият викингски принц Амлет е тласнат по пътя на отмъщението, след като става свидетел на убийството на баща си, загинал от ръката на неговия собствен брат. За да сбъдне предопределението си и да се превърне в господар на собствената си съдба, Амлет трябва да преодолее смъртната опасност на природата на Исландия, да се бие с вражески кланове и да се изправи пред могъщите и мистериозни сили от митовете и легендите на викингите. Накрая ще се изправи срещу най-големия си враг – собствената си кръв.
„Викингът“ разкрива на какво е способен и колко далеч може да стигне човек, жадуващ за справедливост. Вълнуваща история е натоварена с изключителна тематична дълбочина и символика. Филмът е пътешествие през богатството на скандинавския фолклор, което ще предложи епично преживяване, каквото рядко се вижда на голям екран. Оригиналната и вълнуваща история Робърт Егърс изгражда в съавторство с исландския поет и новелист Сьон. Тематичната дълбочина и символика са истинска рядкост за филм от подобен мащаб. Впечатляваща визия е дело на номинирания за „Оскар“ оператор Джарин Блашки. Дългите кадри и непрекъснатото движение на камерата са хипнотични и отвеждат зрителите в центъра на древния свят, който се разкрива пред очите ни. Звездният актьорски състав включва Александър Скарсгард, Никол Кидман, Аня Тейлър-Джой, Клес Банг, Бьорк, Итън Хоук и Уилям Дефо.

Велин Манов

Подобни публикации