Всички ние сме мечти

 Всички ние сме мечти

Симона Стоева се докосва до мечтателя у всеки един от нас с литературнiя си спектакъл „Всички ние сме мечти“, в който любовта, копнежът по сцената и смелостта политат в шеметен танц.
Академията е едно от най-престижните училища по изкуствата в България, където амбициите и стремежите на учениците горят с неудържим плам – безразсъдно, страстно и смело. Когато прекрачва прага на училището, Иво е непоколебим в решението си някой ден да се нареди сред най-великите имена в киното. Но за да покори собствените си високи изисквания, той трябва напълно да се посвети на творчеството си – без да се сприятелява, без да се забърква в интриги и най-важното – без да си позволява да се влюбва. Нора е най-обещаващата балерина в Академията, но за нея това далеч не е достатъчно. Очакванията към кариерата ѝ растат главоломно с всяка следваща година, заедно с безпорядъка, който бушува в душата ѝ. Но тя няма време да се разсейва. Балетът е истинската ѝ любов, a в крехкото ѝ сърце сякаш няма място за повече. Докато не среща Иво. Когато пътищата им се пресичат в стаята за наказание, в момент, сякаш излязъл от страниците на филмов сценарий, всичко друго мигновено затихва. Двамата се оказват вплетени в танц от смесени сигнали и неизречени мисли и осъзнават, че те – обърканите и отдадените – си пасват идеално, като че ли са съставени от едни и същи вселенски частици. Вихрушката от чувства помежду им заплашва да ги отдалечи от целите, които и двамата преследват толкова пламенно. И както често се случва в живота, Нора и Иво са принудени да избират.
Изящен и завладяващ, смел и проницателен, „Всички ние сме мечти“ е поетично обяснение в любов към изкуството във всичките му форми. Романът възхвалява човешкия порив безстрашно да следваме мечтите си, независимо от трудностите, които срещаме по пътя. И ни припомня, че във всеки един от нас се крие история, която чака да бъде разказана.
Симона Стоева е родена през септември, 1992 година във Варна, където живее и днес. Завършила е брандинг комуникации и реклама в Нотингам и се развива в това професионално направление. През 2016 година издава дебютния си роман.
„Всички ние сме мечти“ се издава от „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации