Вълнуващи срещи със съвременни просветители за Великден

 Вълнуващи срещи със съвременни просветители за Великден

Специални празнични издания на актуални предавания ще предложи програмата на биТиВи за великденските празници. Изнесени студиа, гости и директни включвания от знакови български места ще заредят зрителите с празничен дух и настроение.
В съботното издание на „Тази събота и неделя“ навръх 145 години от Априлското въстание, директно от Копривщица, Жени Марчева и нейните гости ген.-майор Явор Матеев, Александрина Пендачанска и Найо Тицин, Иван и Жени Лечеви ще коментират възстановката „Първата пушка“. В студиото в София при Александра Кръстева и Диана Любенова ще бъдат актрисата Мария Стефанова, писателката Катерина Хапсали и д-р Людмила Емилова. Съботната сутрин ще продължи с Натали Трифонова, на която ще гостуват в COOLt музикалното дуо F.O. и Peeva и режисьорът Андрей Хадживасилев.
Зрителите ще посрещнат Възкресение Христово в Рилския манастир, Бачковския манастир и в столичните катедрални храмове „Света Неделя“ и „Свети Александър Невски“ . Гости на „Тази събота и неделя“ в първата великденска сутрин ще бъдат семейството на певицата Марияна Попова и актьорът Веселин Плачков, етнологът Анелия Овнарска, лекарят-дарител д-р Дончо Дончев и цигуларката Зорница Иларионова. В „Търси се“ Меги и Нели ще представят в нова и непозната светлина актрисата от хитовия български сериал „Съни бийч“ Боряна Братоева.
В празничното издание на „120 минути“ на Великден зрителите ще видят историята на църквата „Възкресение Христово“ в Йерусалим и актьора Пламен Манасиев в „Главната роля“. Специален гост на Светослав Иванов ще бъде отец Ангел от църквата „Света София“. Българският посланик в Израел Румяна Бъчварова ще разкаже за атмосферата по Светите земи в празничния ден.
На Светли понеделник в „Тази сутрин“ започва традиционната празнична поредица „Седмица на духа“. Гости през седмицата ще бъдат писателят Георги Господинов, шампионката Невяна Владинова, българският ученик, приет в Харвард Георги Иванов, д-р Сибила Маринова и актьорът Пенко Господинов.

Велин Манов

Подобни публикации