„В Сърцето на Машината“ с мащабно европейско турне

 „В Сърцето на Машината“ с мащабно европейско турне

Алекандър Сано във „В Сърцето на Машината“

Мащабно европейско турне ще предшества премиерата на „В Сърцето на Машината“.
Филмът ще премине през над 20 града в Германия, Великобритания, Ирландия и Франция. Активната подготовка вече тече, като на прожекциите ще присъства част от екипа. Европейската обиколка започва от Хамбург и ще продължи през Бремен, Мюнстер, Саутхемптън Нюкасъл, Париж, Кьолн, Манхайм, Карлсруе, Франкфурт, Лондон, Нюрнберг, Щутгарт, Кеймбридж, Манчестър, Бирмингам, Дъблин, Глазгоу, Лийдс и Единбург.
Още преди официалната си премиера на голям екран филмът на Мартин Макариев се радва на сериозни успехи и силен интерес не само у нас, но и зад граница. В началото на месеца продукцията триумфира в три категории на международния кинофестивал AFIN в Австралия – за най-добър звук, монтаж и актьорски състав, които идват след наградите за най-добър филм и сценарий от фестивала на българския игрален филм „Златна роза“ тази есен.
В главната роля е Алекандър Сано, а му партнират редица утвърдени актьори като Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал. Ключово участие има и македонската театрална и кино звезда Игор Ангелов. Освен с качествения звук филмът изпъква с 4K и HDR формат на картината, което го поставя на световно ниво. Оператор е Андрей Андреев, сценарист – Борислав Захариев, а музиката е на Виктор Стоянов, работил с екипа на Ханс Цимер.
„В Сърцето на Машината“ проследява историята на група затворници, обединени от случайност, която ще се окаже съдбовна за всеки един от тях. Сценарият се ражда като идея преди повече от десет години и е вдъхновен от действителни събития, случили се у нас в края на 70-те години на миналия век.
Европейско турне на „В Сърцето на Машината“ започва на 3 февруари 2022 година.

Велин Манов

Подобни публикации