„В тишината“ – театър на звука

 „В тишината“ – театър на звука

„В тишината“ е оригинален музикален спектакъл, плод на сътрудничеството между композитора Асен Аврамов, режисьора Борис Радев и музикантите от ансамбъл MYX’D.
Акцентът на творбата е музиката – красива, хармонична, мистериозна, драматична и завладяваща. Издишането на кларинета, пицикатото на цигулката, тайнственото тремоло на струните на пианото постепенно се наслагват, демонстрирайки процеса на зараждане на музиката от тишината. Сценичната интерпретация е допълнена от светлинен и звуков дизайн в търсене на многостранно сетивно изживяване на публиката.
MYX’D е камерен ансамбъл, ориентиран към съвременна музика. Музикантите от състава изповядват философията, че да служиш на музиката означава да я споделяш с много хора. Обединени от идеята да създават уникални преживявания за своите слушатели, членовете на MYX’D целят да поднесат класическата музика по спонтанен и интригуващ за възприятията на съвременния човек начин, както и отрано да закърмят най-малките слушатели в духа на това изкуство. MYX’D са Смиляна Лозанова и Юлиян Стоянов (цигулка), Димитър Московски (кларинет), Кристиян Чернев (виолончело) и Мирослав Георгиев (пиано). Техният артистичен път обединява образователния и професионалния им опит от водещите американски и европейски училища и университети, както и от престижните оркестри и музикални формации от четирите края на света – от Северна и Южна Америка до Европа и Южна Африка. В творческия процес на MYX’D особено ценят новаторството и експериментирането.
„В тишината“ е на 20 септвмври в Парк-театър „Борисова градина“.

Велин Манов

Подобни публикации