Гергана Гълъбова представя „Вода за гледане“

 Гергана Гълъбова представя „Вода за гледане“

„Вода за гледане“ е дебютният сборник с разкази на Гергана Гълъбова.
Жена вижда морето за първи път, полароид вади чужди снимки, хора се обезкостяват, за да излекуват нещастието си. В този сборник нито едно събитие не е прекалено тривиално и нито една реалност – прекалено абсурдна. Разказите предизвикват въображението на читателя, като го отвеждат на пътешествие от реализма през абсурдизма чак до сюрреализма.
Книга, написана така, че да ви разсмее, просълзи, да ви подтикне да съзирате, сякаш за първи път, ежедневните предмети, листата, себе си, водата за гледане.
Гергана Гълъбова завършва специалност „Английска литература с творческо писане“ в Голдсмитс, Лондонския университет, и продължава обучението си в програмата „Преводач-Редактор“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Нейни текстове и преводи са публикувани в „Литературен вестник“, вестник „Еволюция“, сборниците „Опитай това“, „Любовта за напреднали“ и други. През 2021 година печели Голямата награда на 43-тия Национален студентски литературен конкурс „Боян Пенев“. Тя е редактор на литературната колонка на АртАкция #РазПисание.
„Вода за гледане“ се издава от „Колибри“. Представянето на сборника ще бъде днес, 17 май в „Топлоцентрала“.

Велин Манов

Подобни публикации