Гергана Тодорова за хармонията и морето

 Гергана Тодорова за хармонията и морето

Година след като издаде първата си книга „За Какаото и Кадифето“, Гергана Тодорова се обръща отново към духовното и умственото здраве, за да ги отвори и вдъхнови. Авторката представя втория си сборник с поезия и есета, наречен „За Хармонията и Морето“.
Новата книга е логично продължение на първата. „Двете книги всъщност са завършеността на четирите нива на личностния ни интегритет“, споделя Гергана Тодорова и продължава „Първата се фокусира върху емоционалното и телесно здраве, а втората – към духовния и умствен ресурс.“
Авторката разглежда хармонията като усещане за светлина на духа, а морето – като мощен или пасивен процес на съзнанието и подсъзнанието. Възприятието за цялостност идва още от първата среща с книгата, която е изработена от специално поръчана италианска хартия. Страниците са в цвят „шампанско“ и допирът им с тях създава усещане за коприна. Корицата е с полъх на кадифе, като въздействието става още по-сензитивно от снимката ѝ. „Визията лично да въздейства. Не случайно избрах моя снимка да бъде „отваряща“ за книгата, с мотивацията за самоуважение и самооценка. Определям се като професионално реализирала се жена, която получава и навременни успехи в личностен план, без предварителна режисура. Вярвам в максимата „след пробождането (от Вселената) има инстинкт за пробуждане на вътрешен потенциал“, добавя Гергана Тодорова.
„За Хармонията и Морето“ се издава от Консултантска къща „Ивана“.

Велин Манов

Подобни публикации