Голяма книга на суперсилите

 Голяма книга на суперсилите

„Голяма книга на суперсилите“ от Сусана Исерн е чудесен помощник в процеса на възпитание на децата.
По лек и ненатрапчив начин книгата учи малчуганите, че всеки притежава някаква „суперсила“, която го прави единствен и неподражаем. Изданието позволява на децата сами да открият танците, четенето, чувството за хумор и фантазията. И това не е всичко – те ще узнаят, че оптимизмът, пъргавината, наблюдателността и смелостта могат да бъдат голяма сила. Заедно или поотделно.
Със своите разкази Елена пътува и отвежда слушателите си в други светове. Те се потапят в думите й и забравят поне за малко грижите си. Суперсилата на Елена е да разказва истории. Даниел има специалното умение да запазва присъствие на духа, той е повелителят на хладнокръвието. Няма как да избухне, ако някой го ядоса. Суперсилата на Даниел е търпението. Със своята музика Марина може да укроти дивите зверове: от котенце в лошо настроение до истински лъв. Суперсилата на Марина е музиката. Лео никога не се отказва, продължава пътя си срещу вятъра и течението, докато стигне до целта. Суперсилата на Лео е упоритостта. Колкото до Анди, той вижда летящ самолет в онова, което за останалите е лист хартия. Четката и кутията с водни боички за него са врата към напълно непознат свят. Суперсилата на Анди е въъображението.
Сусана Исерн е писател, психолог и майка на три деца. След отпечатването на първата ѝ илюстрована книга през пролетта на 2011 година са публикувани над трийсет нейни детски книги, преведени на 15 езика и отличени с множество награди. В момента съвместява страстта си към писането с психологията. Работи в частния сектор и е професор по психология на обучението в Европейския атлантически университет.
Преводач на „Голяма книга на суперсилите“ е Веселина Маринова. Издава „Колибри“.

Велин Манов

Подобни публикации