Група „Фактор“ срещу времето

 Група „Фактор“ срещу времето

С премиерата на филма „Срещу времето“ 26-ият София Филм Фест продължава музикалната традиция, неизменна част от историята на фестивала.
Това е музикален филм с острие на две епохи, през граничната бразда, врязана от Берлинската стена и рокът, като истинско вдъхновение и порив за свобода, предопределил нейното окончателно рухване. Филмът е посветен на звука на времето и звука „срещу времето“ и ще поведе зрителите през историята, съдбата и възхода на знаковата рок група „Фактор“, с изпълнения на новите песни и на славните ѝхитове, белязали епохата и дарили надежда на почитатели от няколко десетилетия.
Вече няколко поколения се нуждаят от нов подтик към вглеждане в миналото, защото именно там могат да бъдат открити спомените за енергията, с която се твори музика в преломните последни две десетилетия на ХХ век. Времето е неумолимо, реалността е предизвикателна, а стремежът на младите да открият себе си и свободата да творят е неудържима сила, заредена със стремеж към полет на мисълта и с талант.
Режисьор на „Срещу времето“ е Росен Елезов. Той и фронтменът на „Фактор“ Веселин Тодоров са сценаристи.

Велин Манов

Подобни публикации