Гръцко кафе от Катерина Хапсали

 Гръцко кафе от Катерина Хапсали

Една от най-продаваните български книги през последните години „Гръцко кафе“ на Катерина Хапсали беше преиздадена с твърди корици.
Романът е разказ за Балканите, за границите на Балканите – парадоксално свързващи и разделящи. Тях историята изпитва, завихряйки в странно безредие от разпокъсани човешки животи, национални комплекси, архетипи, разтърсващи страсти на смели мъже и жени, горди жестове, сдобиващи се с ценност чрез белезите от раните. Преди всичко това е разказ за границите в самите нас, за границите в съзнанието, които и днес упорито укрепват собствените си територии и чието преодоляване винаги е свързано с травмата – на миналото и на паметта. Най-вече „Гръцко кафе” е модерен роман, който без страхове оголва уязвими места и приканва не само към размисъл, но и към разговор – за нашата обреченост да сме свързани.
Катерина Хапсали е разказвач, пиар и най-продаваният български автор на издателство. Нейно дело са още романът „Сливовиц“ и стихосбирката „През девет планини“. За „Гръцко кафе“ Хапсали печели награда „Перото“ в категория проза за 2015 г., както и приза „Цветето на Хеликон“ за 2016 година.
„Гръцко кафе“ се издава от „Колибри“.

Велин Манов

Подобни публикации