Дарияна Куманова с първи мастър клас за таланти

 Дарияна Куманова с първи мастър клас за таланти

Дарияна Куманова, eдна от най-популярните дами в европейския музикален бизнес, ще направи своя първи мастър клас в България.
Тя е в основата на големия пробив на 16-годишната Никол Паласчева в италианския X-Factor. Завръща се в София, за да открие нови таланти.
Българката от години живее в Италия и е призната за един от най-добрите музикални педагози. Тя е ментор на млади звезди и обучение, което кове характер за сценичен успех. Куманова е четвъртата жена диригент в историята на фестивала Санремо и доцент в Академията на Санремо. Носител е на наградата „Давид на Донатело“, за оригинална песен във филма „Сибирско образование“ с Джон Малкович. Печели „Златен лъв“ от фестивала във Венеция за успехи в областта на музиката и културата. Удостоена е с най-голямото лично и професионално отличие за една дама „Жена на годината“ – Италия, в категория „Изкуство“.
Мастър класът се отличава и с висока практическа полза, като част от темите са: сценичната треска в полза на таланта, актуални тенденции и необходими умения за международен пробив, фестивалите, конкурсите и отличията, които дават престиж в международен мащаб, тактика за създаване на творчески екип и стратегия за промотиране на творчески продукт, общуване с медиите и защита на интелектуални права на световната сцена.
Дарияна Куманова ще направи прослушване на 10, избрани от нея участници. Част от селектираните участници ще получат и покана за участие във фестивали и конкурси в Италия.
Мастър класът ще бъде на 25 и 26 февруари.

Велин Манов

Подобни публикации