Да опознаем Италия. Хиляди чудеса

 Да опознаем Италия. Хиляди чудеса

Впускаме се в пътешествие из географията и културата на Италия, благодарение на книжката „Да опознаем Италия. Хиляди чудеса“ от Джеронимо Стилтън.
Беше прекрасна лятна сутрин и аз, Джеронимо Стилтън, бях в самолета, готов да прекарам една спокойна почивка със семейството си. Но се оказа, че не е просто ваканция! А началото на невероятно пътешествие. Да, защото, без да ми кажат, приятелите ми ни бяха записали за надпреварата ХИЛЯДИ ЧУДЕСА: невероятно приключение за търсене на съкровища сред красиви пейзажи, из градове и села на цяла Италия. Етап след етап, от Рим до Венеция, от Апенините до Алпите, аз и моят отбор посетихме някои от най-изумителните места в света! И ако и вие искате да се изумите от страната, в която красотата, изкуството, историята и природата са си у дома, тогава е време. Пригответе се и тръгнете с нас. Приключението започва!
Джеронимо Стилтън е редактор на „Гласът на гризачите”, най-известния вестник на Мишия остров, основан от дядо му Торкуато Унищожителя. В свободното си време Джеронимо колекционира стари корички от сирена от XVIII век, но преди всичко обича да пише изключително успешни книги: издадени на 50 езика, те са продадени в 37 милиона копия само в Италия, 170 милиона по целия свят.
Преводач на „Да опознаем Италия. Хиляди чудеса“ е Паулина Мичева. Издава „Колибри“.

Велин Манов

Подобни публикации