„Дед Кен Денс“ с концерт в София

 „Дед Кен Денс“ с концерт в София

Броени дни остават до дългоочакваното завръщане у нас на митичното дуо „Дед Кен Денс“.
Брендан Пери и Лиса Джерард ще излязат пред столична публика заедно с група от 7 музиканти и ще представят химни на три десетилетия от албуми като The Serpent’s Egg (4AD, 1988), Aion (4AD, 1990) и Into The Labyrinth (4AD, 1993), както и излезлите през това хилядолетие Anastasis (2012) и Dyonisus (2018). Вече един месец дуетът покоряват европейските сцени с актуалното си турне Europa-2022, отличаващо се с изключително ниво на музикално и сценично осигуряване, довеждащо публиката до не по-малко от екстаз.
В редица интервюта Брендан Пери разкри, че е посветил цяла година на аранжирането и подготовката на обновена програма с различни аранжименти и нова звучност, така че спектакълът да бъде много по-добър от предния. На нови инструменти музикантите ще изсвирят познати композиции, които ще прозвучат и в хорово изпълнение на всички 7 членове на групата. Шоуто има съвсем нов облик, с още по-въздействащи сценично осветление и специални ефекти по концепция на Лиса Джерард, допълва още Пери.
Междувременно самата Лиса Джерард прие поканата на българския композитор Петър Дундаков да запише вокали към няколко пиеси от саундтрака на филма „Бягство“, Гласът на Лиса звучи и в последния албум BooCheaMish на хора от „Мистерията на българските гласове“, което бележи запознанство ѝ с Дундаков и първото им творческо сътрудничество. Афинитетът на Лиса Джерард към филмовата музика не е от вчера. С Ханс Цимер наскоро спечели „Оскар“ за оригинална музика към хитовия „Дюн“, а двамата са съавтори на музиката към „Гладиатор“, донесла им „Златен Глобус“.
Концертът ще бъде на 14 май в зала 1 на НДК.

Велин Манов

Подобни публикации