Денис Черевичко ще бъде принц Дезире

 Денис Черевичко ще бъде принц Дезире

Денис Черевичко гостува за трети път в България по покана на примабалерината и художествен ръководител на Балета на Държавна опера – Стара Загора Силвия Томова.
Премиер солистът на Виенския държавен балет приема поканата и независимо от плътната си ангажираност във Виена, прави всичко възможно да танцува в ролята на принц Дезире в спектакъла на балета „Спящата красавица” от Пьотр Чайковски. Това представление на Старозагорската опера е още по-специално, защото българският балет ще почете 45 години творческа дейност на изключителната Силвия Томова, която ще празнува на сцената в ролята на злата фея Карабос. Публиката в Стара Загора вече два пъти е имала привилегията да се срещне с изкуството на забележителния Денис Черевичко в ролите на принц Зигфрид от „Лебедово езеро” и на Базил от „Дон Кихот”. В София ще танцува за първи път. В „Спящата красавица” очарователният артист ще си партнира отново с примабалерината Анелия Димитрова в ролята на принцеса Аврора, а в останалите главни роли зрителите ще видят Клара Ферер – в ролята на Фея Люляк, Томоки Ишиго (Синя птица), Акари Мориматсу (Принцеса Флорина). Участват още солисти, кордебалет на Държавна опера – Стара Загора.
Денис Черевичко вече бе за няколко дни през април в Стара Загора, за да репетира със солистите и балетната трупа. Виртуозният танцьор не крие симпатиите си към България още от времето, когато печели златен медал на Варненския балетен конкурс, както и готовността си да работи винаги с балетната трупа на Старозагорската опера, когато има възможност.
„Спящата красавица” ще бъде на 31 май в зала 1 на НДК.

Велин Манов

Подобни публикации