Департамент „Изящни изкуства“ на НБУ празнува с изложба

 Департамент „Изящни изкуства“ на НБУ празнува с изложба

Дигитална илюстрация Coldes winter на Самуил Терзиев

The Secret Garden е името на изложба на студенти и преподаватели в модул „Графика и илюстрация“, департамент „Изящни изкуства“ на Нов българки университет.
Тя е част от събитията, с които департаментът празнува своята 15-а годишнина и представя произведения на преподаватели, студенти и завършили модула „Графика и илюстрация“, реализирани в класически графични техники, сериграфия, дигитална илюстрация, акрил и акварел.
Ръководителят на департамент „Изящни изкуства“ Калина Христова коментира: „Модул „Графика и илюстрация“, като част от бакалавърска програма „Визуални изкуства“ в НБУ съществува от самото създаване на департамента. Смело можем да кажем, че той е един от все по-популярните и привличащи към себе си смели и свежи графици и илюстратори. Решихме да се скрием в уютното гнезденце на малката птичка, за да разкрием част от нюансите на тайната градина, която обитаваме в Ателието по графика и илюстрация в НБУ. Градината ни ухае на мастило, хартия и свежи идеи – понякога нежни графични нюанси, агресивни линии или умерен щрих, контрасти и цветове. В градината на графичното ателие е винаги топло и задушевно – понякога се чува тихо жужене или пък тих ромон, понякога въздухът се нажежава. Тайната ни градина е жива, но ние няма как да ви разкрием всичките си тайни, затова избрахме само малко от това, което правим.“
Изложбата се открива днес, 18 януари и ще продължи до 1 февруари в Little Bird Place.

Велин Манов

Подобни публикации