Дигитализирано разделно събиране на отпадъци във Велико Търново

 Дигитализирано разделно събиране на отпадъци във Велико Търново

А1 внедри облачна високотехнологична система за интелигентно сметосъбиране на отпадъците от разделно събиране във Велико Търново.
С помощта на платформата Еко Партнърс България разполагат с информация в реално време, на базата на която могат да оптимизират маршрутите на сметосъбиращите камиони или да променят локациите и броя на поставените контейнери. По този начин, благодарение на дигитализирането на дейността на организацията, се постига по-висока ефективност, по-чиста градска среда и по-ниско ниво на замърсяване на въздуха. Еко Партнърс България е организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки на българския пазар, която оперира в община Велико Търново и още 19 общини в страната.
„Подобряването на жизнената среда и качеството на живот на гражданите на Старопрестолния град е сред нашите стратегически приоритети. Велико Търново е историческата и духовна столица на България. Уникалността на нашия град е, че успява да съчетава столетните традиции с духа на иновациите и технологичните решения и съм горд с това. А мерките и решенията, улесняващи работата по разделно събиране на отпадъци, допринасят още повече за това градската среда да бъде в най-добрия си вид, какъвто заслужават жителите и гостите на Велико Търново.“, коментира Даниел Панов, кмет на община Велико Търново.
Дигитализираното разделно събиране на отпадъци е част от разрастващото се портфолио от услуги на А1 в сферата на „Интернет на нещата“. Заради множеството му предимства при този тип решения, А1 използва технологичния стандарт 3GPP-базиран Narrowband-IoT (NB-IoT). Сред тях са по-доброто покритие, по-дълъг живот на батерията (до 5 години), оптимизиран пренос на данните и високо ниво на сигурност на връзката. Друго предимство на технологията е, че тя работи в лицензиран честотен диапазон, което практически осигурява защита на комуникацията от външни влияния.

Велин Манов

Подобни публикации