„Дийп Пърпъл“ идва през май в София

 „Дийп Пърпъл“ идва през май в София

Една от най-значимите и обичани рок банди на всички времена „Дийп Пърпъл“ пристига в София след по-малко от 2 месеца.
Очаква се легендарните музиканти да подарят на публиката емоционално и незабравимо шоу. Концертът е част от най-новото турне на бандата и ще включва както най-популярните песни на групата, така и някои от най-новите парчета, част от предпоследния им албум WHOOSH!, издаден през 2020 година.
„Дийп Пърпъл“ е основана през 1968 година. Английската банда твори и до днес с нестихваща енергия и отдаденост на своите фенове, като неведнъж е сменяла музикалния си подход и стил. Заедно с „Лед Зепелин“ и „Блек Сабат“ са определяни като „нечестивата троица на британската хард рок и хеви метъл музика до средата на 1970-те“, а през годините музикантите са вдъхновявали редица банди като „Айрън Мейдън“, „Металика“, „Бон Джоуви“, „Аеросмит“, „Пантера“ и „Гънс енд Роузес“.
50 години на музикалната сцена, 22 студийни албума и над 100 милиона продадени албума в целия свят –„Дийп Пърпъл“ заслужено влиза в Залата на славата на рокендрола през 2016 година, печелят признание в категорията „Легенди“ на Световните музикални награди през 2008 година, а музикалната радиостанция Planet Rock ги определя като „Петата най-влиятелна група в музиката“.
Концертът ще бъде на 29 май в зала „Арена Армеец“.

Велин Манов

Подобни публикации