Документална поредица за крипто измамата OneCoin

 Документална поредица за крипто измамата OneCoin

През май аудиоплатформата Сторител предлага над 20 нови световни и български бестселъри.
Един от акцентите е премиерата на първата българска документална аудио поредица за най-голямата крипто измама в света ОneCoin и нейната създателка Ружа Игнатова. Aвтор е журналистът Николай Стоянов от вестник „Капитал“. Гласовете, които разказват истината за скандалната схема са на актрисата Биляна Петринска (гласът на Ружа), журналиста Денислав Борисов, Христо Чешмеджиев и Петя Абаджиева.
Сред останалите нови заглавия, които ще могат да се слушат са: „Феноменът Тесла“ от Хамиш Макензи, „Детето – орхидея или глухарче“ от Томас Бойс, „Еволюция на всичко“ от Мат Ридли, „Сицилианецът“ от Марио Пузо, „Изцелението на Шопенхауер“ от Ървин Ялом, „Устоите на Земята“ oт Кен Фолет и „Емил от Льонеберя“ от Астрид Линдгрен.
„Феноменът Тесла“ от Хамиш Макензи е описание на работния цикъл на компания, която се е зарекла, че няма да се успокои, докато всички автомобили на пътя не станат електрически. “Феноменът Тесла” е история за съвършената американска изобретателност.
„Детето – орхидея или глухарче“ от д-р Томас Бойс е изследване, което дава отговор на въпроса как да помогнем на детето да развие пълния си потенциал, като вземем предвид типа, към който то принадлежи. Лидия Михова дава гласа си за аудиокнигата.
В „Еволюция на всичко“ авторът Мат Ридли успява да ни докаже, че новите идеи се пораждат именно отдолу-нагоре. Той показва как еволюцията, а не дизайна, движи развитието на човешкото общество. Актьорът Николай Николов превежда слушателите през научния труд.
„Устоите на Земята“ oт Кен Фолет е епично сказание за амбиция, безвластие и абсолютна власт, разположено на фона на мащабното средновековно платно на Англия от ХII век. Първата част на романа излиза е с гласа на Чавдар Монов.
Представянето на „OneCoin: Жената, която измами света“ е днес, 12 май.

Велин Манов

Подобни публикации