Документални филми на Слави Ангелов по телевизията

 Документални филми на Слави Ангелов по телевизията

Кадър от филма „233 метра между живота и смъртта“

Три документални филма на разследващия журналист Слави Ангелов ще бъдат излъчени в телевизионния ефир.
Зрителите ще се запознаят с разтърсващи и драматични истории, заснети в Гърция, Холандия и България. Поредицата ще бъде допълнена от документален разказ за атентата срещу база „Индия“ в Афганистан.
Началото поставя „233 метра между живота и смъртта“, който разкрива разтърсващата история за смелост, борба и мечти на Теодора Балабанова и нейният съпруг Михаил Балабанов. През 2017 година двамата се спускат заедно на 233 метра дълбочина в залива Торонеос, Гърция, за да подобрят два световни рекорда на „Гинес“. Фатален се оказва 42-ия метър на излизане, когато всичко се обърква и Теодора загубва живота си, а Михаил успява да оцелее в драматичния път към повърхността.
Второто заглавие е „Защитен свидетел“ ще потопи зрителите дълбоко в подземния свят. Главният герой в него е най-издирваният защитен свидетел в България. Той познава всички известни престъпници и мъртви босове у нас, а в богатата му криминална история има от всичко – кражби, въоръжени грабежи, отвличания, убийства.
„8 години робство“ съшо е филм за защитен свидетел и ще разкаже историята на българка, принудена заради дългове да проституира в Нидерландия в продължение на 8 години. Според полицията сводникът ѝ печели от нея над 4 милиона евро.
Краят на поредицата ще бъде поставен от документалния разказ на автора Калина Паскалева „Само смелите живеят вечен живот“. Той отбелязва 15-ата годишнина от атентата срещу злополучната база „Индия“ в Кербала през 2003 година, в който загиват петима български войници
Документалните филми са от 1 август, всяка неделя по НОВА НЮЗ

Велин Манов

Подобни публикации