„Скалата“ е домакин на Седмицата на акулата

 „Скалата“ е домакин на Седмицата на акулата

Кадър от филма „Челюсти срещу Блоб“

Дългоочакваното лятно събитие в телевизионния ефир Shark Week (Седмица на акулата) се завръща за своята 34-та година по Дискавъри.
В последната седмица на юли Дуейн „Скалата“ Джонсън ще бъде домакин на вълнуваща седмица с перки в телевизионния ефир. Любителите на акули ще видят 8 специални и оригинални предавания, 5 от които с премиерно излъчване. Премиерните заглавия са „Челюсти срещу кракен“, „Челюсти срещу Блоб“, „Кретените: Седмица на акулите 2.0“, „Робър Акулата“, „Непрактични шегаджии: Зрелищна седмица на акулите“.
Много адреналин, невиждани подводни кадри на вдъхващи страхопочитание хищници, заснети с камера от специализирани научни и изследователски екипи. Shark Week ще представи както нови, така и добре познати специални гости, сред които звездите от „Непрактични шегаджии“ – Сал Вулкано, Джеймс Мъри, Браян Куин, и актьорския състав на „Кретените“.
Тази година Shark Week отвежда публиката на нови места – от островите Ексума на Бахамите до Папуа Нова Гвинея. Работейки с десетки от най-уважаваните морски биолози и научни институции в света, Shark Week набляга на иновативна технология за по-нататъшно изследване на тези неуловими същества и техните модели на чифтосване и миграция, като същевременно споделя открития за нов, неописан досега вид акули. За първи път, в тазгодишното събитие, Дуейн „Скалата“ Джонсън ще открие и закрие Shark Week със специално съобщение какво могат да очакват феновете на акули, като същевременно ще разкрие какво е значението на акулите за културата на Дуейн и как те са част от личната му история.
Магията на Shark Week се пренася и в едноименния подкаст с водещ Люк Типъл – морски биолог и ветеран експерт по акулите, който ще отведе слушателите на вълнуващо плаване и гмуркане в морските дълбини, за да разкрие малко известни факти от света на акулите. Сред гостите на Люк ще бъдат и много от участниците в предаванията, част от Shark Week в ефира на Дискавъри. Подкастът ще се излъчва и след карая на Shar Week, като основните акценти ще са най-актуалните теми, свързани с живота на акулите, включително и тяхното опазване.

Велин Манов

Подобни публикации