Един месец свободен театър

 Един месец свободен театър

Спектакъл на Алдо Джаноти

Фестивалът за свободен театър ACT ще се проведе за 11 поредна година под мотото „Вътрешно горене“.
В програмата са включени пет чуждестранни представления на едни от знаковите театрални и танцови компании днес – Саша Валц & гости (Германия), компания Нон Нова и Фиа Менар (Франция), Сеньор Серано (Испания), Анджела Денс Къмпани Микро театър и Мириам Енгел (Израел) и Карин Пауър и Алдо Джаноти (Австрия). Освен международни спектакли ще се представят и десет български продукции. 15-те спектакъла са предназначени за широка и разнородна публика.
За българската театрална и танцова общност са предвидени серия от уъркшопи и майсторски класове с всички гост артисти от Европа и техните български колеги, конференция и кръгла маса. В тях ше се включат Фиа Менар, Мириам Енгел, Карин Пауър и Алдо Джаноти, Саша Валц, Ива Хорват, Мануела Саркисян, Венелин Шурелов, Калина Вагенщайн, Димитър Узунов, Василка Шишкова и Ружа Загорска.
„АСТ Фестивал за свободен театър навлиза във второто си десетилетие с ясна цел – не само да представя значими проекти на независимата сцена, но и да разширява възможностите пред българските артисти за усъвършенстване и съвместна работа на местно и международно ниво. Вътрешно горим, това е ясно. Но това е само етап в историята на енергетиката – време е за устойчиви творчески политики“, споделя Стефан Прохоров, председател на Асоциацията за свободен театър.
АСТ е между 7 ноември и 2 декември в „Топлоцентрала“, „Дерида“, ДНК и Сити Марк Арт Център.

Велин Манов

Подобни публикации