„Емигрантски“ – нов албум на Дони

 „Емигрантски“ – нов албум на Дони

„Емигрантски“ е новият албум на Добрн Векилов-Дони.
Той съдържа 10 песни, с изцяло симфоничен звук, с вплетени етно инструменти като: кавал, арменски дудук, гайда, тамбура, гъдулка, тъпан… Музиката, текстовете и продуцирането са на Дони, а аранжиментите – на Георги Андреев.
Албумът е вдъхновен от безбройните концерти, които Дони, като част от „Фондацията“, прави в целия свят и най-вече от срещите му с емигрантските общности.
Заглавната песен от албума е с придружаващ видеоклип, заснет на 6 континента, в което български деца я изпълняват на липсинк. Сред изпълнителите са деца от Рио де Жанейро (с гледка към прочутия залив и статуята на Исус Христос), от град Манаус с гледка от Амазонка, от град Сао Пауло, Пауануй и Оукланд в Нова Зеландия, деца от Австралия, Дубай, Кувейт, Тел Авив, Южна Африка, Кипър, Европа и Северна Америка. Всички те са родени далече от България, но с вълнение се включват в този, уникален по рода си видеоклип. Режисьор и художник на компактдиска е Златка Шеткова.
Албумът „Емигрантски“ е цялостен разказ за живота на емигранта с общ смисъл на текстовете в него. Той ще достигне до всяка точка на света навсякъде, където има българи.

Велин Манов

Подобни публикации