Енциклопедия за футбола подгрява за Световното първенство

 Енциклопедия за футбола подгрява за Световното първенство

„Футболът: енциклопедия. Отбори, правила, първенства, тактики“ е добър справочник за резултати и информация за най-важните мачове от световни и континентални първенства, за отбори и техните треньори и мениджъри.
Изданието от 400 страници с твърди корици проследява 150-годишното развитие на най-обичаната игра на света и обяснява защо се е превърнала в зрелище. От друга страна, то е незаменим наръчник за начинаещи футболисти или любители, чието любимо хоби е именно футболът, защото от страниците му ще научите за всички видове удари, как да контролирате топката, как се провежда загрявката и тренировките, та чак до „мръсните номера“ и артистичните симулации на терена, рекорди и антирекорди за голове и автоголове и други.
Най-всеобхватната енциклопедия на тема футбол вече е в книжарниците. По повод Световното първенство 2022 издателство Книгомания пусна на пазара луксозно издание от 400 страници и с твърди корици „Футболът: енциклопедия. Отбори, правила, първенства, тактики“. Стилният том, от една страна, е добър справочник за резултати и информация за всички най-важни мачове от световни и континентални първенства, за отбори и техните треньори и мениджъри.
Статистиките и илюстративният материал ще дадат ценна информация за нивото на футбола по държави, кои са най-важните клубове и най-популярните футболни звезди. Читателите ще научат още как са се променяли през годините облеклото, игрището, топката, вратата, кои са любимите футболни химни на феновете и откъде води началото си т.нар. мексиканска вълна в публиката.
В енциклопедията е включена информация и за България със славното си участие на Световното първенство в САЩ през 1994 година.
„Футболът: енциклопедия. Отбори, правила, първенства, тактики“ се издава от „Книгомания“.

Велин Манов

Подобни публикации