Жените наистина плачат

 Жените наистина плачат

Кадър от филма „Жените наистина плачат“

Жените наистина плачат! Доказва го едноименният филм на режисьорския и продуцентски тандем Весела Казакова и Мина Милева. Двете определят творбата си като „едно цветно късче от съвременна България, в което е уловена силата, дързостта и красотата на жените.“
Социалната драма проследява историята на пет средностатистически български жени. Живеейки на ръба на отчаянието, те се опитват да отстояват себе си в общество, което не приема полово различните. Във филма са ситуирани млада жена, страдаща от слеродилна депресия, заразено с хив момиче и майка, която се опитва да открие магия в лунния календар.
Мария Бакалова, Ралица Стоянова, Катя Казакова, Биляна Казакова, Весела Казакова са актрисите, които се превъплъщават в главните роли. В допълнение блести с изявата Йосиф Сърчеджиев. Сценарият е на Биляна и Весела Казакови и Мина Милева, а оператор е Димитър Костов.
Световната премиера на „Жените наистина плачат“ бе на 74-то издание на фестивала в Кан в официалната селекция „Особен поглед“, последвана от участвие в състезателната програма на филмовия фестивал в Сараево и в програма „Хоризонти“ на фестивала в Карлови Вари. А от днес се разпространява в българските киносалони.

Велин Манов

Подобни публикации