Живей Активно в София

 Живей Активно в София

Година след като „Нестле за Живей Активно!“ вдъхнови гражданите и гостите на столицата да изминат общо 27 милиона крачки в един ден, сега инициативата отправя ново пешеходно предизвикателство – „Подобри своя рекорд!“.
По време на Европейската седмица на мобилността през септември инициативата цели да превърне София в една от най-активните столици в света, провеждайки първото по рода си пешеходно състезание между районните кметства в столицата.
Последни проучвания сочат, че средно за света, хората изминават по 4961 крачки на ден, а столицата има шанс да нареди България сред държавите с най- високо ниво на активност, а именно Хонконг със средно 6880 крачки на ден, Япония с 6010 и Испания с 5936. Тазгодишното издание си поставя за цел гражданите да изминат средно 7000 крачки на ден.
Надпреварата на „Нестле за Живей Активно!“ между софийските райони ще се осъществи с помощта на специално разработена дигитална карта на маршрутите. Районът, на чиято територия са извървяни най-много крачки, ще спечели реновиране на спортна площадка на открито.
Кулминацията на пешеходното предизвикателство ще бъде с традиционните за инициативата пешеходни маратони, спортни активности и вълнуващи срещи с именити спортисти.
„Нестле за Живей Активно!“ е до 18 септември в столичните паркове – Южен Парк, Борисова градина, Северен парк, Южен Парк 2 и Западен парк.

Велин Манов

Подобни публикации