Забавления с Клифърд, голямото червено куче

 Забавления с Клифърд, голямото червено куче

Един от най-обичаните четириноги герои – Клифърд, голямото червено куче, оживява на големия екран в едноименния игрален филм.
Вдъхновен от популярната поредица от детски книжки на писателя и художник Норман Брайдуел, Клифърд, голямото червено куче ще ни запознае с невероятния Клифърд и младата Емили, които ще ни покажат, че любовта може да има невероятни размери и форми.
В училище никога не е било лесно, но за Емили Елизабет е дори още по-трудно. Тя не само е новото момиче в класа, което все още няма приятели, но и всекидневно е подложена на тормоз и подигравки от новите си съученици. На майката на Емили не ѝ е по-леко. Тя отглежда дъщеря си сама и когато ѝ се налага да замине по работа извън града, със свито сърце поверява Емили на своя много забавен, но доста вятърничав брат Кейси. Точно това е и денят, в който Емили открива другар в лицето на симпатичното червено кутре Клифърд, което мистериозен спасител на животни (Джон Клийз) ѝ подарява. Тя обаче не подозира, че само за една вечер малкият ѝ четириног приятел ще се превърне в гигантско триметрово куче. А това води след себе си едно незабравимо приключение, по време на което Емили и Клифърд ще „отхапят сериозно парче“ от Голямата ябълка.
Трогателен, изключително забавен и изпълнен с много приключения, „Клифърд, голямото червено куче“ предлага идеалното семейно преживяване за новогодишните празници и ще допадне не само на най-малките, но и на всички, които не са изгубили детето в себе си и имат достатъчно място в сърцето си за любов, истинско приятелство и щури приключения.
Режисьор е Уолт Бекър, а сценарият е на Джей Шерик, Дейвид Рон и Блейз Хемингуей от поредицата романи от Норман Брайдуел.

Велин Манов

Подобни публикации