Задава се „БГ модна икона 2022“

 Задава се „БГ модна икона 2022“

Никол Предьова

Престижният конкурс „БГ модна икона 2022” ще се проведе в края на месец април, веднага след Великденските празници.
Експертният съвет на Академията за мода, включващ изявени лайфстайл, модни и светски журналисти, и редактори от водещите печатни и електронни медии, вече направи своите предложения за номинации на най-стилните и успели българи през изминалата година. Както досега, критериите известни български личности да получат статут на БГ модна икона, са качества и добродетели като изискан и модерен вкус и стил, високи професионални постижения, безупречна култура, морал и репутация.
На последното издание на конкурса с наградата бяха отличени Николай Дойнов в категория „Медии и журналистика”, Натали Трифонова в категория „Телевизия”, Таня Скринска в категория „Бизнес”, Есил Дюран в категория „Музика”, Иво Аръков и Саня Борисова – в категория „Изкуство”.
В навечерието на престижното събитие проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, коментира: „Тази година ревю-спектакълът „БГ модна икона 2022“ ще бъде алегория на пролетта, възраждането и новата естетика. В шоуто преди церемонията по награждаването на най-стилните и успешни българи по традиция участват утвърдени и знаменити родни модни творци. Вярвам, че и този път те ще ни вдъхновят и озарят със своята красота и изисканост!“.
В ревю-спектакъла, непосредствено преди официалното награждаване, ще бъдат показани актуални колекции на известни български дизайнери и модни къщи, както и проекти на студенти по моден дизайн от Националната художествена академия, чийто преподавател е проф. Любомир Стойков.
Специален акцент ще са произведенията на модния бранд Minoar, с дизайнери Теодора Спасова и Йоан Гълъбов. носители на „Златна игла“, по традиция, които ще представят част от своята най-нова колекция „Оракулт“ – пролет-лято 2022, за първи път по време на ревю-спектакъла.
Албена Александрова – трикратна носителка на „Златна игла“, ще открие ревю-спектакъла с „малката черна рокля на MАDAM ROSHAV”. Нейното послание е, че роклята е като жената – обича топлината на тялото и прегръдката на любимия човек.
Аксел Харди, която е носител на „Златна игла“ за „Модна иновация“, ще представи колекция Free Soul. Името е породено от глобалните събития, заради които свободата доби друг смисъл, а предложенията, които дизайнерката ще покаже са изпълнени именно със „свобода“ и размах.
Модна къща „Бандерол“ с дизайнери Деси и Никола Карадамянови, ще разкрият част от най-новата си колекция Miracles 2022, която включва бутикови дамски рокли и официални спортно-елегантни мъжки костюми в цветови комбинации, и палитра от десени и материи.
Радослава Лазарова, която получи приза „Златна игла 2021“ за „Дизайнер на годината“, ще представи своята колекция Obsession. Тя ще покаже както официални, така и сватбени сетове, в които присъства авторската дантела, която е артистичния почерк на дизайнерката.
За първи път в ревю-спектакъла на Академията за мода ще участва младата дизайнерка на модния бранд Reflet – Лиа Каменова. Тя ще покаже дебютната си колекция „Отражението на Мастаба“, чиято цел е да преоткрие старите платове и да им вдъхне нов живот.
Таня Ян, дизайнерката на модния бранд Tanya Ian Exclusive, ще представи колекция Woman Inspiration, вдъхновена от модерната и космополитна жена, която е красива, енергична и завладяваща със своята визия и поведение.
Ревю-спектакълът преди церемонията за награждаване на най-стилните българи за годината ще бъде закрит от модния бранд Alegra, с дизайнери Радостина Илиева и Галя Долапчиева. Те ще представят част от най-интересните си тоалети, както и съвсем нови творения. Носителите на „Златна игла 2021“ за „Модна къща на годината“ ще покажат официални и сватбени облекла, при които са характерни ръчните инкрустации и висококачествени материи.
Лице на „БГ модна икона 2022“ е българският топмодел Никол Предьова. Водеща на събитието за поредна година ще е харизматичната певица и актриса Марина Кискинова. Наградата, която ще получат отличените с приза „БГ модна икона 2022“, е метална пластика, изработена от уникалния български бижутер Анжело Красини. Статуетката е интерпретация на първото облекло на Адам и Ева – смокиновия лист – с образите на най-прочути дизайнери и модни икони.

Велин Манов

Подобни публикации