Заедно за Украйна

 Заедно за Украйна

Днес ще се проведе благотворителен концерт в Лодз под надслова „Заедно за Украйна“, по времето на който ще се събират средства в подкрепа гражданите на Украйна. Всички събрани средства ще бъдат дарени на организацията Полска хуманитарна акция. Телевизионният канал Дискавъри ще излъчи събитието на живо в 21 държави, включително и в България.
„Заедно за Украйна“ е организиран в знак на солидарност с всички хора, търсещи спасение от войната в Украйна. Всички средства, събрани от продажбите на билети, също ще бъдат дарени на организацията Полска хуманитарна акция, която оперира в подкрепа на Украйна от 2014 г.одина. Всички артисти, които ще участват в концерта, се включват безвъзмездно.
Дискавъри ще предава концерта на живо в повечето държави от Централна и Източна Европа. Зрителите на канала ще могат да гледат уникалното благотворително събитие на територията на: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Естония, Израел, Кипър, Косово, Латвия, Литва, Малта, Молдова, Румъния, Северна Македония, Словакия, Словения, Сърбия, Хърватска, Черна гора, Чехия и Украйна.
На сцената ще се качат някои от най-големите музикални звезди на Полша и Украйна, сред които: Вито Бамбино, Кшищов Залевски, Иго, Дария Завялов, Станислав Сойка, Анита Липницка, Кая, Наталия Пшибиш, Мачей Мусяловски, Томаш Зентек, Тина Карол, Дагадана, Джери Хейл и Дария Псехо. Артистите ще изпълнят както своите най-нови и големи хитове, така и някои най-обичаните песни в историята на полската и украинска съвременна музика. Участие ще вземат и актьорите Мая Коморовска, Данута Стенка, Ванеса Александър и Андрей Северин.
Музикален директор на концерта е Войчех Урбански, композитор и продуцент, автор на филмова музика, музика за телевизионни сериали и радио драми. Творческата идея за концерта е реализирана в партньорство с Анна Ставиченко, директор на симфоничния оркестър на Киев, която понастоящем е в Полша. Сред музикантите и танцьорите, които ще се включат, участват някои от най-изявените артисти на Полша и Украйна.

Велин Манов

Подобни публикации