„Захариев Файт Тийм“ е големият победител в ПРОМЯНАТА

 „Захариев Файт Тийм“ е големият победител в ПРОМЯНАТА

Големият победител в осмото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България, е „Захариев Файт Тийм“. Екипът на спортния клуб спечели сърцата на детското и възрастното жури в конкурса за социални предприемачи с благородната си кауза.
Светослав Самуилов създава „Захариев Файт Тийм“, за да помага на децата с увреждания в България да се чувстват като всички други деца – приети и приобщени. За да намали неравенството, той провежда фитнес занимания в специално оборудвана фитнес зала. Това помага за тяхната рехабилитация и социализация. Адаптираните спортни дейности развиват фината моторика, правят силно цялото тяло и стимулират децата да се социализират с всички свои връстници. Фитнес упражненията насърчават желанието и способността на децата с увреждания да се справят с ежедневните задачи, да преодоляват смущенията си и чувството за изолация, и да намерят нови приятели.
„Смятам, че тялото е като дрехата на човек, ако тя е скъсана или оцапана, това не трябва да определя цената ни или да слага етикет“, сподели Светослав Самуилов.
“Захариев Файт Тийм” бе избран сред 111 кандидатури от цялата страна след седем етапа на селекция.
Победителят ще получи безвъзмездно финансиране от 30 000 лева, а останалите четирима финалисти – по 10 000 лв. За да развият каузите си, всичките финалисти ще получат менторска подкрепа и рекламна кампания на стойност 30 000 лева в телевизионните канали на Нова Броудкастинг Груп.

Велин Манов

Подобни публикации