Измамата става реалност в „Да измамиш джентълмен“

 Измамата става реалност в „Да измамиш джентълмен“

Британски аристократизъм, неочаквани любови и закачливо чувство за хумор се преплитат в смайващия дебют „Да измамиш джентълмен“, който развълнува почитателите на историческите регентски романси по света. Kнигата на американската писателка Сара Адамс ще отведе родните читатели на очарователно пътешествие назад във времето към Англия от XIX век.
За нея той е поредната лесна мишена. За него тя е чаровна измамница. Всичко трябваше да е просто игра. Но кой е казал, че играчите не могат да бъдат изиграни?
Прекарала целия си живот, грижейки се сама за себе си, Роуз е прелестна мошеничка, която много добре знае как да изпразни портмонето на всеки лондонски аристократ и да се измъкне безнаказана. Докато един ден не почуква на грешната врата и не се изправя очи в очи не с известния нехранимайко, когото очаква, а с Карвър Ашбърн – графа на Кенсуърт. В рамките на няколко минути Карвър разкрива измамата, но нещо в него го кара да не отпрати Роуз веднага. Младият мъж може и да е джентълмен с добро сърце, но дори един джентълмен не би пропуснал възможността да се разсее от тъгата си и да се позабавлява с някоя красива жена. Особено, когато е ясно, че тя не е тази, за която се представя. А какъв по-добър начин да разкриеш измамница от това да ѝ предложиш да се омъжи за теб?
Нещата само се усложняват, когато Карвър решава да заведе Роуз в семейното си имение и обстоятелствата принуждават и двамата да продължат да поддържат представлението пред роднините му. Очарована от семейството на Карвър, Роуз открива, че не всички аристократи са толкова арогантни, отблъскващи и алчни, за колкото ги е мислела. А зад образа на умела крадла, който Роуз е изградила, за да се предпази от разочарования, Карвър разбира, че се крие златно сърце.
Двамата започват да се сближават все повече и повече, но скоро трябва да решат – дали любовта си заслужава риска на разбитото сърце? И може ли една измама да бъде по-истинска от всичко друго, което някога са изпитвали?
Изпълнена с чар, осезаемо напрежение и изгаряща химия, „Да измамиш джентълмен“ е забавна и романтична регентска история в модерен тон, която ще се хареса на почитателите на феномена „Бриджъртън“. Сара Адамс пише блестящ дебютен роман, наситен с емоции и пълнокръвни персонажи, който ще ви разсмее, разплаче и завладее от първата до последната страница.
Преводач на „Да измамиш джентълмен“ е Рая Делчева. Издава „Сиела“.

Велин Манов

Подобни публикации