„Ил Диво“ почита починалия Карлос Марин

 „Ил Диво“ почита починалия Карлос Марин

След трагичната загуба на Карлос Марин от„Ил Диво“, който си отиде през декември едва на 53-годишна възраст, останалите членове на мултинационалната група – американският тенор Дейвид Милър, френският поп певец Себастиен Исамбард и швейцарският тенор Урс Бюлер, ще продължат с турнето си.
То ще премине в знак на почит към Марин. Световната обиколка, обявена по-рано като For Once in My Life Tour, ще прерасне в мащабно турне с най-големите хитове и ще включва специален гост – баритона Стивън Лабри. 34-годишният певец с мексикански корени, роден в Далас, се нарежда сред петте водещи лирични баритони. Турнето ще бъде изпълнено с хитове на „Ил Диво“ от техния огромен каталог и обещава невероятна сценична продукция. София очаква знаменитите музиканти на 22 октомври в зала 1 на НДК.
„Карлос беше личност по-голяма от живота, рядко срещана комбинация от невероятно красив, божествен глас и абсолютен, огромен талант. Неговата страст, игривост и чувство за хумор бяха магически, а смехът му винаги би повдигнал всеки. Той беше обичан от милиони фенове по целия свят и ние имахме късмета и честта да можем да пеем заедно с него толкова много години. Силно ще ни липсват неговата сърдечност, приятелство и брилянтният му глас. В негова чест ще създадем фондация на Карлос Марин и ще отдадем почит на пеенето му в бъдещите ни изяви. Нека всички го запомнят с красивата му душа, невероятния му талант и нека завинаги почива в мир“, казват Милър, Исамбард и Бюлер в изявление.
„Ил Диво“ е сред най-успешните класически кросоувър групи в международната музикална история от самото си основаване през 2003 година до момента. С над 30 милиона продадени записи, 160 златни и платинени албума в 33 държави, те са и първите изпълнители, съчетаващи умело класическото оперно пеене с поп звучене, които имат дебютен албум на първо място в класацията Топ 200 на списание „Билборд“. Едноименният първи албум е и край на 25-годишният рекорд на „Лед Зепелин“, които се изкачват на върха, без преди това да са имали комерсиален сингъл. Продуцентският усет на Саймън Коуел, който събира „Ил Диво“ заедно, се оказва безпогрешен. Те участват в Кралското вариететно шоу пред кралица Елизабет II, записват основната тема за световната купа по футбол през 2006 година, като я изпълняват пред повече от 1 милиард души, откриват концертите от турнето в Америка на легендарната Барбра Страйсънд.

Велин Манов

Подобни публикации